Линда Франс (Великобритания)
поетеса
Визитка

Линда Франс е поетеса, автор на 7 стихосбирки, публикувани от BloodaxeSmokestack и Arc в периода 1992 - 2010. Стихотворенията и са награждавани множество пъти и са звучали по радиото и в телевизията. Работила е и в сътрудничество с визуални артисти в публични и галерийни пространства в Англия. Стихотворенията и са издавани на български в сп. Алтера през 2005 г. Новият и проект „Ботанически път" изследва темата за растенията чрез поезия, проза и фотография. Особено я интересува митологията около растенията, наименуването им и мястото, което заемат в индивидуалното и културно въображение. Поддържа блога poeticabotanica.wordpress.com.

Цели на творческата резиденция

По време на престоя си Франс изследва ендемичните софийски растения и работи върху нови стихотворения, вдъхновени от софийската флора. Линда работи също с художничката Свобода Цекова и с преводачката си на български Надежда Радулова.

Програма на публичните събития с нейно участие Видео от събитието:Снимки от събитието:

Снимки от събитието:


 
Благодарим за съдействието на Природен парк „Витоша" и неговите служители, които въведоха Линда Франс в света на ендемичните растения на София.
Резиденцията се осъществява с партньорството на