Пиер Мейлак (Малта)
писател
Визитка

Малтийският писател Пиер Мейлак (1982) пише романи, кратки разкази, книги за деца. Носител е на безброй награди, включително и на Европейската награда на литература. Един от романите му става основа на популярен малтийски сериал. Бил е журналист в няколко малтийски издания и кореспондент на BBC. На български е представен със сборника разкази „Когато изпратим деня", 2015, издателство ICU.

Програма на публичните събития с негово участие

Като част от официалните събития Пиер Мейлак участва в Зимния панаир на книгата в НДК с представяне на българското издание на сборника с разкази „Когато изпратим деня", с който именно печели отличието на Европейската общност. Писателят участва и в дискусия в Къщата за литература и превод, заедно с Димитър Коцев-Шошо, а също и в четене с автори от сборника „Куфарът на брат ми", където има и негов разказ. В неформални срещи малтиецът посети ЧитАлнЯта, книжарница „Ориндж" и други места в София.

Видеопокана за гостуването на Пиер Мейлак в София:Снимки от дискусията „Непринудената миграция" в Къща за литература и превод - София:
 
 
x
Абонирайте се за бюлетина ни
Запишите се