Велина Минкова (Франция/България)
писателка
Визитка

Велина Минкова е писател и преводач. Завършва английски език и литература с профил творческо писане в Калифорнийския университет (UCLA) и Школата по превод на художествена литература (ETL) към Националния център за книгата в Париж (CNL). Участник в преводаческите ателиета на фондация „Елизабет Костова “, резидент преводач в издателство Open Letter Books и слушател в магистърската програма за литературен превод в École Normale Supérieure в Париж, Франция. Член е на Съюза на преводачите в България, L’Association des traducteurs littéraires de France и френското Société des Gens de Lettres.

Живее в Париж, където пише и превежда художествена литература на български, английски и френски. Кадидат-докторант по превод на българска поезия в Националния институт за източни езици и култури (INALCO).

Цел на резиденцията
 
По време на резиденцията Велина Минкова ще работи с Алек Попов върху превода на английски език на романите му „Сестри Палавееви / В бурята на историята“, (Сиела, 2013) и „Сестри Палавееви по пътя към новия свят“ (Сиела, 2017). 

Свързани събития
 
Снимки от събитието Да превеждаш „Сестри Палавееви“:

Свързани събития и новини
19.08.2021 19:00
Да превеждаш "Сестри Палавееви“ Разговор с преводачите на романа на италиански, английски, не...
Вижте повече
Резиденцията се осъществява с партньорството на
x
Абонирайте се за бюлетина ни
Искам да получавам бюлетина на български
Искам да получавам бюлетина на английски
Запишете се