Данило Манера (Италия)
писател и преводач
Визитка

Данило Манера е професор по испанска литература в Миланския университет (Италия), писател, литературен критик, културен журналист и преводач от няколко езика. От български език е превел произведения на Йордан Радичков и Емилиян Станев. Подготвил е италиански издания на много испански и латиноамерикански автори.

Публикувал е романите „Lamalasantísima” (2019) и „Ballata delle montagne perdute” (2020), чието действие отчасти се развива в България; книга за пътуване из Амазония „Yuruparí. I flauti dell’anaconda celeste" (1999); комикс „Il monile di Bengasi" (2004); и три сборника с разкази: „Terre Lune Langhe“ (2000), „Sconcerto Cubano“(2016) и „Passi falsi“ (2021).

Цел на резиденцията
 
По време на творческия си престой в София, Данило Манера ще работи върху новия си роман, с много български елементи. Той ще има и различни контакти с българския издателски, литературен и културен свят.

Свързани събития
 
Гледайте записа от събитието Пътища към България в творчеството на един италиански писател и преводач:Снимки от събитието Пътища към България в творчеството на един италиански писател и преводач:Материали от резиденцията
 
Свързани събития и новини
25.08.2021 18:30
Пътища към България в творчеството на един италиански писател и преводач Разговор с Данило Манера...
Вижте повече
Резиденцията се осъществява с партньорството на