Уил Бъкингам, Хана Стивънс (Великобритания)
писатели и обучители
Визитка

Хана Стивънс има докторат по творческо писане от Университета в Лестър и пише къси разкази. Работи като обучител по творческо писане в различни общности, в училища и в Университета в Лестър.

Уил Бъкингам има докторат по философия от Университета в Стафордшир и магистратура по социална антропология. Преподавал е на различни места, като университета Де Монфорт, института Парами в Янгон (Мианмар), университета Съчуан (Китай). Автор е на антропологическия пътепис Stealing with the Eyes: Imaginings and Incantations in Indonesia (Haus Publishing, 2018 г.), на романа за деца Lucy and the Rocket Dog  (Knopf, 2017 г.) , на наръчника за романисти Teach Yourself: Complete Write a Novel Course и др. Автор е и на „Произходът на лирата", издадена на български от „Ентусиаст".

Цели на резиденцията

Чрез организацията си Wind & Bones двамата работят за прилагане на методи от творческото писане в работа с непривилигировани групи. В София са, за да работят по текстовете си и да се срещнат с колеги, които работят по сходни теми. Повече за организацията Wind & Bones има тук.

Галерия