News items:
September 2017: Прессъобщение: Първи каталог с арабски преводи на съвременни автори от България и Балканите
June 2017: Прессъобщение: Разкази на Георги Господинов и Миглена Николчина в превод на арабски
May 2017: Прессъобщение: Софийски форум за превода събира професионалисти от над 10 държави
May 2017: Press Release: Translation Collider Forum will gather professionals from over 10 countries
Resources:
Annual Report 2012
Annual Report 2011
Annual Report 2010
Annual Report 2006 - 2007© 2001-2007
Next Page
Foundation
webmaster

Private area

Празнуваме литературния превод

Ден на преводача 2016

Как звучи прочутото начало на "Ние, врабчетата" на фински?! Кои са хората, успели да предадат писателския глас на 37 езика и какво, все пак, остава непреводимо...

Каним всички превеждащи, пишещи и четящи наши поддръжници на откриване на експозицията "Преводи и преводачи на Радичков" на 29 септември, четвъртък в 18 ч.

В откриването ще се включат представители на Столична община, както и Луиджина Педди (директор на Италиански културен институт), Любов Костова (директор на Британски съвет България), Хавиер Валдевиесо (директор на институт "Сервантес") и Теодора Цанкова (председател на секция "Художествена литература" в СПБ). 

Експозицията ще продължи до края на месец октомври 2016.

Международният ден на преводача се отбелязва в целия свят в деня на св. Йероним, преводач на Библията на латински. Съюзът на преводачите в България по традиция отбелязва Международния ден на преводача с връчване на Годишните награди за превод, което тази година е на 30 септември (петък) от 19 ч. в "Перото".

-------------------------------------------------
Събитието е част от проект на фондация "Следваща страница", който се изпълнява с подкрепата на Столична община, Програма Европа 2016.

В партньорство с:
Попитахме преводачите на Радичков кое е най-трудното от превода от български. Ето и видео-интервютата с отговорите на Хана Карпинска, Виктория Лефтерова, Мари Врина-Николов и Джузепе дел Агата.
Галерия

Additional information: