News items:
September 2017: Прессъобщение: Първи каталог с арабски преводи на съвременни автори от България и Балканите
June 2017: Прессъобщение: Разкази на Георги Господинов и Миглена Николчина в превод на арабски
May 2017: Прессъобщение: Софийски форум за превода събира професионалисти от над 10 държави
May 2017: Press Release: Translation Collider Forum will gather professionals from over 10 countries
Resources:
Annual Report 2012
Annual Report 2011
Annual Report 2010
Annual Report 2006 - 2007© 2001-2007
Next Page
Foundation
webmaster

Private area

Управление

Екип


Яна Генова – директор на фондация „Следваща страница"

Яна Генова има 20-годишен опит в управлението на културни проекти и програми за финансиране в България и в чужбина, основно в страните от Източна Европа, бившия Съветски съюз и арабския свят. В програмно отношение, основният ѝ опит е в областта на културните политики, международното културно сътрудничество, разработване на грантови схеми, обучения, семинари и други форми на професионално обучение. В качеството си на изпълнителен директор на международна фондация е натрупала значителен опит в управлението на човешки ресурси, финансов мениджмънт, комуникации и създаване на институционални партньорства. Яна Генова e директор на фондация „Следваща страница" от самото ѝ създаване през 2001 г. Преди да основе фондацията, Яна Генова управлява регионалната програма за финансиране на преводи в 24 страни в Източна и Централна Европа на Институт „Отворено Общество" - Будапеща. Завършила е културология в Софийски университет, пише и превежда за периодични издания за култура. Съавтор, заедно с Г. Господинов на „Инвентарна книга на социализма", София, Просвета, 2006.
@: ygenova at npage.org

 
 

Дияна Йосифова – координатор проекти и мениджър комуникации

Основният си професионален опит с проекти в сферата на културата Дияна Йосифова придобива през последните четири години като част от екипа на фондация „Следваща страница". За този период участва в два големи проекта на фондацията: Why Independent (за повече устойчивост на културните организации в България) и Book Platform (за укрепване на издателските сектори в Армения, Грузия и Украйна). Дияна участва в процеса на планиране, организиране и координиране на проектните дейности, изготвяне на договори и отчети, както и за дейностите по комуникация и публичност. Преди да стане част от екипа на фондация „Следваща страница", Дияна има завършена бакалавърска степен по Европеистика от Софийски университет и магистратура по Публични политики от Централноевропейски университет, Будапеща.
      
Фондационно счетоводство  Фондационно счетоводство ЕООД е счетоводно-финансовата фирма, с която фондация „Следваща страница" работи от самото си създаване. „Фондационно счетоводство" отговаря за счетоводното обслужване на Къща за литература и превод, в съответствие с националното законодателство и изискванията на донорите.