News items:
September 2017: Прессъобщение: Първи каталог с арабски преводи на съвременни автори от България и Балканите
June 2017: Прессъобщение: Разкази на Георги Господинов и Миглена Николчина в превод на арабски
May 2017: Прессъобщение: Софийски форум за превода събира професионалисти от над 10 държави
May 2017: Press Release: Translation Collider Forum will gather professionals from over 10 countries
Resources:
Annual Report 2012
Annual Report 2011
Annual Report 2010
Annual Report 2006 - 2007© 2001-2007
Next Page
Foundation
webmaster

Private area

Семинар във Варна

27-28 септември 2013 г.

Върнете се в основното меню на Проекта "Why Independent"

Фондация „Следваща страница" в сътрудничество с Културна фондация А25 и местни партньори проведе двудневен семинар във Варна на 27-28 септември 2013 г. като част от поредица семинари из цялата страна по проблемите на мястото на културата в новото поколение Оперативни програми.

Първият ден от семинара (петък, 27 септември) беше посветен на „Европейските Оперативни програми в България след 2013: мястото на културата и културните организации". Семинарът предложи ясна и разбираема картина на бъдещите Оперативни програми на ЕС за България и на възможния принос на културата и изкуствата за изпълнение на техните цели. Основните теми за деня се опитаха да отговорят на въпроси като: Възможно ли е – и с какви аргументи! - организациите в културата и изкуството да участват в планирането и реализирането на новите Оперативни програми? Как организациите могат да участват в програмите, насочени към местно и икономическо развитие, към човешки капитал и образование? Какво трябва да се промени в правилата на програмите, за да станат културните организации равнопоставен партньор в планирането и реализирането им?

Вторият ден от семинара (събота, 28 септември) беше озаглавен „Видими в дигиталния свят". Днес комуникирането (представянето) на един проект, събитие или кауза, започва да става по-важно дори от съдържанието му. Въпросите на презентациите и практическите упражнения за деня бяха: Какво от многобройните инструменти на дигиталния свят и визуалната комуникация може да свърши работа на културните организации, без да товари бюджета им? Как да постигнем повече видимост за работата си и да спечелим нови публики и поддръжници със средствата на новите медии?

Семинарът събра на едно място:
  • Активни представители от независими организации в културата от вашия регион
  • Представители на дирекциите „Култура" на общините в региона
  • Практици и експерти в областта на европейско финансиране, културни политики и финансиране, дигитални технологии и комуникации

Снимки от семинара