News items:
September 2017: Прессъобщение: Първи каталог с арабски преводи на съвременни автори от България и Балканите
June 2017: Прессъобщение: Разкази на Георги Господинов и Миглена Николчина в превод на арабски
May 2017: Прессъобщение: Софийски форум за превода събира професионалисти от над 10 държави
May 2017: Press Release: Translation Collider Forum will gather professionals from over 10 countries
Resources:
Annual Report 2012
Annual Report 2011
Annual Report 2010
Annual Report 2006 - 2007© 2001-2007
Next Page
Foundation
webmaster

Private area

Семинар в София

6 декември (петък) 2013 г.

 
Върни се в основното меню на Проекта "Why Independent"
Семинарът "Мястото на културата и културните организации в бъдещите Оперативни програми в България", който се проведе в София на 6 декември 2013 г., бе заключителен по проекта Why Independent. Той събра 65 участници - представители на независимия културен сектор от града и региона, на общинските власти, на Министерство на културата и на Управляващите органи.

Семинарът имаше за цел да предложи ясна и разбираема картина на бъдещите Оперативни програми на ЕС за България и на възможния принос на културата и изкуствата за изпълнение на техните цели. Основните теми за деня се опитаха да отговорят на въпроси като: Възможно ли е – и с какви аргументи! - организациите в културата и изкуството да участват в планирането и реализирането на новите Оперативни програми? Как организациите могат да участват в програмите, насочени към местно и икономическо развитие, към човешки капитал и образование? Какво трябва да се промени в правилата на програмите, за да станат културните организации равнопоставен партньор в планирането и реализирането им?

Основната тема на семинара бе възможното място на културата и изкуствата в бъдещите Оперативни програми. Експертите по проекта Диана Андреева, Розалина Лъскова и Юрий Вълковски предложиха резюме по темата на базата на последните публично достъпни варианти на ОП ИК, ОП НОИР, ОП РЧР и ОП РР. 

Снимки от семинара